top of page
Search
  • Moderná foto-porno rozprávka

Modeluška a 7 TFP fotografov


Kde bolo, tam bolo, za siedmimi fotoateliérmi a siedmimi prehliadkovými mólami, v krajine kde šľahali záblesky a cvakali uzávierky...žila raz spupná princeznička Selfia vo svojom Facebookovom kráľovstve.

Každé ráno, keď po hodine až dvoch vyšla zmachlená z kúpeľne, našpúlila svoje napuchnuté gamby pripomínajúce červenú riť paviána a opantaná svojím imidžovým trendy lookom, si so svojim ajfouníkom v pozlátenom púzdre so Swarovského krištáľmi spravila profilovku pre dnešné krásnučké ráničko.

No kto by ju nemilovenkal?

"Povedz že mi povedz, fejsbúková obec,

mám najkrajšie kozy, handry, mobil?

A či vôbec?!?" zvykla zadeliť hneď zrána.

"Si krásnučká, úplne prenádherná, zlatinečko naše, cmučiky cmuuuq!"

pchali sa jej pod displej sociálne hlísty.

Jej obdivovatelia poznali každú jej novú fotku. Jej odporcovia tiež.

Každodenne ich obšťastňovala fotečkami raňajočiek, obedíka, večerôčky, mačiatok, šteniatok, hovienok, nechtíkov, vláskov a miliónom ďalších životne dôležitých vecí, no najčastejšie seba samej. Väčšinou z toho istého uhlu, s rovnako našpúlenými pyskami, len zakaždým v inom light outfitíku. Bola postihnutá ťažkou lajkofíliou v pokročilom štádiu.

Preto od všetkých svojich poddaných vyžadovala každodenné lajkovanie. Beda tomu, kto zabudol. Veľmi rýchlo upadol do nelajkovania a hrozilo mu aj kruté verejné odpriateľenie.

***

Jedného dňa sa však v kuloároch začali šíriť znepokojivé zvesti o mladej, fotogenickej deve, Modeluške. Došlo to až tak ďaleko, že jeden jej virál sa obtrel aj o nástenku samoľúbej Selfie.

Tá nelenila, rýchlo si ju očekovala a preventívne, pod falošnými profilmi, vypustila zopár jedovatých hejtov.

Bohužiaľ, ich účinok bol mizivý. Postupom času sa bezočivá Modeluška čoraz viac opovažovala, stávala sa populárnejšou a začínala Selfii bolestivo stúpať na lajky.

I rozhodla sa Selfia, že sa Modelušky zbaví. Vymaže ju z násteniek a časových osí, z fotoportálov i modelingových agentúr. Zničí jej trapnú virtuálnu existenciu. Nezostane po nej ani mastný vypálený pixel!

Pod zámienkou 2 dňovej hostesingovej brigády za 5,50 Eur na hodinu (a jabĺčkový telefónik ako bonus za ochotu robiť nadčasy, ehm) ju pod rúškom noci vylákala na fototest do ľudoprázdnych ateliérov na Záhradníckej ulici.

Tam ju vydala napospas bande nenásytných point&shot cvakačov s objektívmi hompáľajúcimi sa nebezpečne nízko, dvom fanatickým odriekavačom EXIFu menom Cikon a oNanon a ich dominantnej alfa samici Soni.

Boli na Modelušku takí nažhavení, že ich lacné objektívy bez stabilizácie sa im triasli nedočkavosťou. Hneď sa na ňu vrhli a bez štipky mejkapu ju začali neľútostne šľahať svojimi systémovými TTL bleskami. Natvrdo a bez softboxov!

Našťastie však vo vedľajšom ateliéri sa práve chystal statočný rytier Pentex vyprázdniť svoju ťažko skúšanú pamäťovú kartu, keď v tom začul štekot lacnej uzávierky v plastovom tele a ďalšie typické zvuky fotoprznenia.

Neváhal ani jednu osemtisícinu sekundy, nasadil svoj verný teleobjektív, a hoc nechránený slnečnou clonou, vyskočil na scénu osvetlenú len studeným halogénom z Baumaxu.

"Bodaj ti mastné čelo prepálilo!" zrúkol nasrdený Pentex a natrhol uzávierku tomu čierno-červenému baumaxofilovi.

"A tebe nech olej senzor zafŕka!" precedil pomedzi zuby a porátal všetky šošovky aj tomu čierno-žltému drbovi.

Len Soňa bola komplet digitálna a bezzrkadlová, a žene predsa ani len zrkadlo neoprskáš...keby vôbec dáke mala! Tak sa jej aspoň vyprášil na snímač. Pre istotu.

Potom ju zveril do opatery svojim kámošom, siedmym TFP fotografom. Boli to dobrí chalani, len občas sa medzi sebou radi chvastali. Takže keď zbadali Modelušku v spodnom prádle, začali sa predháňať ako malí chlapci na pieskovisku a prsiť sa, kto má väčší kýblik.

"Ja mám najdlhší objektív!"

"Ja ho mám najostrejší!"

"A ja ho mám najširokouhlejší!"

Hobby fotograf Kliťo so svojím rybím okom pred Modeluškou radšej pomlčal, len prostoduchý Cvako v zápale zadelil:

"A ja ho mám najrýchlejší!"

Nasledoval výbuch smiechu a jeho tvár zalial poriadne presaturovaný rumenec.

Modeluška však nič nedbala a rozhodla sa poskytnúť svoje driečne telo i tvár každému z nich, nerobiac rozdiely medzi objektívmi. Vedela, že prax a fotky potrebuje viac než dobrú povesť a musí sa naučiť výborne vyzerať pred každým objektívom a v každej situácii. Nebude ako kopec iných, akože modeliek - frajera podvádzajú jedna radosť, ale nahotinky nefotia, štetky malé spotené!

TFP bol na jej zámery ideálny prostriedok a uspokojení budú nakoniec všetci.

***

Aké strašné bolo Selfiine zdesenie, keď o pár dní namiesto kompromitujúcich fotiek uvidela Modeluškinu novú krásnu profilovku a rovno aj s prvou stovkou lajčikov.

Skoro ju na mieste preexponovalo a po celom ksichte sa jej od nervov vyhádzali isáky minimálne 3200. No toto je vrchol! Takto to už ďalej nejde! Musím konať!

A rozhodla sa vyraziť do protiútoku a nemilosrdne eliminovať každého, kto kradmou rukou siahne na jej popularitu a Modeluške bude pomáhať v jej nekalej profimodelkovskej propagande.

Vyhliadla si prvého z TFP fotografov, ktorý fotili Modelušku a dohodla si s ním foteníčko. Ten, netušiac silno podexponované úmysly tej mrchy, súhlasil. Keď však naživo videl jej nadbytočné špeky a zašumený ksicht, nesmelo sa ohradil, že čakal niekoho iného. Selfia ho však bez váhania v jednej šesťdesiatine sekundy umlčala zaklínadlom:

"To sa vyretušuje!"

Druhého zas bezočivo paralyzovala ráznym a čarovným:

"Odfoť ma peknú a štíhlu, veď máš veľký foťák!"

Svetelnosť v kráľovstve poklesla. TFP fotografi začali byť ostražitejší. Cítili, že sa okolo nich začína sťahovať smrteľná clona temných mračien.

Keď Selfia oslovila tretieho TFP fotografa, ten, vidiac jej nič moc portfólio, si pre istotu pripravil na papier rôzne pózy a poslal ich vopred aj jej. Keď sa jej však na mieste tesne pred fotením opýtal, či si ich pozrela a natrénovala, tak ho zabila:

"A na čo? Veď ja mám svoje vlastné!"

Štvrtého opantala magickou formulkou:"Ja som otvorená všetkému..."

A keď prišla na fotenie, (na)doložila:"...okrem plaviek, glamouru, všetkého vyzývavého, takže vlastne aj módy no a samozrejme aj nahotiniek, topless či aktov nebodaj!"

A veru by bodal, boha, bodal by jak Jack Rozparovač! Lenže z toho nečakaného expozičného šoku ho bodlo v hrudi, chrbte aj kolene, zatmel sa mu zrak a tiež putoval do temnej komory za ostatnými.

TFP fotografi postupne končili jak staré pilotky a záblesky. Vyhorení a vyšľahaní.

Tí, čo sa dožili týchto krutých temých čias, radšej sami dobrovoľne balili softboxy.

***

Selfiina pomsta za zdala byť dokonaná, lenže to by už Modeluška nesmela mať v tej dobe našliapnuté na profiscénu. Jej fotky stúpali stále vyššie a vyššie. Publikum sa rozrastalo, tisícky lajčíkov, stovky zdieľaní a pochvalných komentov.

Selfia zrazu nečakane pochopila, že aj ona potrebuje profi fotky, keď chce byť najväčšou šťukou sociálnych sietí. Je už celkom skúsená, vpodstate tiež profíčka. Veď už sa zúčastnila niekoľkých TFP fotení! Teraz to bude podobné, akurát si za to ešte nechá zaplatiť. Veď profi fotografi na tých fotkách zarábajú, tak keď platia iným modelkám, nech zaplatia aj jej!

Rozhodla sa, že osloví skúseného, silnými 2000 W/s zábleskami ošľahaného a vzdušnými tunelmi ofúkaného, foto kráľa Retuša.

A nadiktovala si, že chce krásné fotky, presne také, aké ho zdobili počas celého jeho žiarivého kraľovania na foto scéne. A že by uvítala pohodovú a priateľskú atmosféru počas celého fotenia, pretože tak si ona predstavuje profesionálny prístup. A keďže kráľ Retuš potom bude môcť participovať na jej ďalších úspechoch, samozrejme jej za možnosť s ňou fotiť zaplatí patričný honorár.

"100 žeravých pilotiek do riti a plný záblesk do ksichtu!" zaklial kráľ, keď uvidel jej mail.

Zažil už všeličo, ale takéto absurdné a bezočivé svetelné podmienky veru ešte nie. V prvej chvíli vlastne ani nevedel, či Selfia žartuje alebo to myslí vážne. Keď však vychladol a poradil sa so svojimi rytiermi kruhového softboxu, takto jej odpovedal:

"Drahá Selfia. Som uchvátený tvojou nesmiernou krásou a inteligenciou, ktorá však nie je hodná žiadneho digitálneho snímača. Preto jediný spôsob, ako pravdivo a v plnom rozsahu zachytiť tvoju výnimočnosť, je análologový spôsob. A to dokáže len jedna stará temnokomorníčka, žijúca v mestečku ďaleko na severe, zvanom Zbytočný Výcvak. Taká uslintaná, mäsito ružová pani. Fuji Vulvia ju volajú. Ty máš na viac, tak bež za ňou!"

A tak Selfia išla a hľadala...a ak sa nenašla, tak hľadá dodnes.

Modeluška spravila skvelú kariéru, fotila po celom svete, až sa nakoniec stala dvornou modelkou kráľa svetelnosti, slávneho ZOOMa dvanásteho. Fotili spolu od svitu do mrku, na módnych prehliadkach, honosných večierkoch, pri romantickom svetle tlmených systémových bleskov, ba dokonca i po tme.

A rytier Pentex?

Ten zostal spokojne žiť vo svojom sídle na Ondavskej. Odtiaľ drží ochrannú clonu nad ateliérmi v šírom okolí a naďalej bojuje po boku svetla s temnotou a ľudskou neinformovanosťou.

86 views0 comments
bottom of page